Ανάδρομοι πλανήτες: επιστροφή στον Θεϊκό ρυθμό

Ποια είναι η αλήθεια για τους ανάδρομους πλανήτες; Άραγε αποτελούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια μας; Είναι όντως ο φόβος και ο τρόμος των δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να κατακτήσουν ανεμπόδιστοι τους στόχους τους; Είναι δείκτες εσωστρέφειας; Δηλώνουν δυσκολία έκφρασης; Ή μήπως αποτελούν τα αναθέματα της αστρολογίας τόσο στις διελεύσεις τους όσο και στον προσωπικό χάρτη;

Οι πλανήτες αντιστοιχούν σε Κοσμικές Αρχές και η ανάδρομη κίνησή τους είναι τρόποι έκφρασης των συγκεκριμένων Κοσμικών Αρχών που υπάγονται στο Θείο Σχέδιο και εκφράζουν τον τρόπο που εξελίσσεται στις ατομικές συνειδήσεις, στην ανθρωπότητα και στο συλλογικό ασυνείδητο. Αυτόματα θα πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι ούτε το Θείο Σχέδιο είναι ενάντιο στην ανθρωπότητα αλλά ούτε και οι εκφραστές του – πλανήτες στο δικό μας πλανητικό σύστημα λειτουργούν ως Αρχές – τιμωροί. Άρα δεν μπορεί παρά μόνο να υπάρχει μια «κρυφή» αλήθεια πίσω από την ανάδρομη κίνηση των πλανητών.

Εκτός από τον Ήλιο που αντιπροσωπεύει τη συνείδηση, το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με τον Θεό, το πνευματικό μας κέντρο, και τη Σελήνη που εκφράζει το υποσυνείδητό μας, την αυτόματη λειτουργία μας, το συναίσθημα, το ψυχικό μας ρευστό, όλοι οι άλλοι πλανήτες μπορεί να είναι ανάδρομοι τόσο κατά τη διέλευσή τους όσο και στον γενέθλιο χάρτη μας. Ανάδρομες είναι μόνο οι Κοσμικές Αρχές, τα Αρχέτυπα που «υπηρετούν» την Αρσενική και Θηλυκή μας Θεϊκή Φύση μέχρι αυτές να εναρμονιστούν στην τέλεια θεϊκή τους αρμονία και να επέλθει ο πολυπόθητος αλχημικός γάμος που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην αποθέωσή του.

Οι ανάδρομοι πλανήτες δεν μας εμποδίζουν, δεν μας κρατούν δέσμιους, δεν μας καθηλώνουν στο παρελθόν. Ανοίγουν την σπείρα ανέλιξής μας μέσα από μία διαδρομή που ακολουθείται με γνώμονα τον εσωτερικό μας εαυτό. Είναι τα οχήματα με τα οποία ο καθένας από εμάς θα ταξιδέψει όλο και πιο βαθιά στις διαστρωματώσεις του εσώτερου εαυτού του, θα αντιμετωπίσει τη σκιά του, θα παλέψει με τις μαινάδες και τις ερινύες του, θα εντοπίσει τους φόβους του αλλά, παράλληλα, θα ανακαλύψει τον Ανώτερο Εαυτό του και εν τέλει θα επανέλθει στο κέντρο του, θα ενεργοποιήσει το σμαράγδι της καρδιάς του, θα αποκαλύψει το Φως του πνευματικού του εαυτού, θα συντονιστεί με τον Θεϊκό ρυθμό, με τη Ροή του Λόγου.

Στον γενέθλιο χάρτη οι ανάδρομοι πλανήτες λειτουργούν σαν παράθυρα στον χρόνο, μέσω των οποίων το άτομο ταξιδεύει άλλοτε στο παρελθόν της ύπαρξής του κι άλλοτε στο μέλλον απ’ όπου παίρνει την εικόνα και τη φαντασιώνεται στο τώρα του προκειμένου να θεραπεύσει το παρελθόν. Την εικόνα που όταν υλοποιηθεί, βιώνεται ως déjà vu καθώς η σκεπτομορφή της προϋπήρχε ως αποκύημα της αυτόματης σύνδεσης του παρελθόντος με το μέλλον δια μέσου του νόμου του κάρμα ή νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος, αυτόματης λειτουργίας που αποτελεί ιδιότητα των ανάδρομων πλανητών στον γενέθλιο χάρτη.

Είναι αλήθεια εσωστρεφείς αυτοί που έχουν ανάδρομους πλανήτες; Είναι δυσπρόσιτοι σε ότι αφορά τις ιδιότητες του πλανήτη που είναι ανάδρομος στον προσωπικό τους χάρτη; Η απάντηση είναι σαφέστατα αρνητική. Αυτά τα άτομα είναι διαφορετικά. Διαχειρίζονται με έναν άλλο τρόπο, αλλόκοτο σε σχέση με τον συνηθισμένο, τους ανάδρομους πλανήτες του ωροσκοπίου τους και η διαχείριση της ενέργειάς τους είναι ανάλογη με το επίπεδο εξέλιξής τους, όπως συμβαίνει με όλα τα στοιχεία που αποτελούν έναν χάρτη. Ας μην ξεχνάμε ότι αλλιώς διαχειρίζεται μία δύσκολη όψη ένας μυημένος κι αλλιώς ένας άνθρωπος που δεν έχει διαλογιστεί ποτέ, δεν αντιλαμβάνεται το θείο μέσα του, είναι υποκείμενος μόνο στο υλικό πεδίο. Με τον ίδιο τρόπο αλλιώς μπορεί να διαχειριστεί ένας συνειδητός άνθρωπος τους ανάδρομους πλανήτες του και αλλιώς αυτός που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μόνο μέσα στον υλικό κόσμο του.

Συνήθως οι ανάδρομοι πλανήτες εξωθούν σε εσωτερικούς διαλόγους, οι οποίοι δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε εσωτερικές συγκρούσεις αν το άτομο δεν έχει επαφή με το ηλιακό του κέντρο και υπόκειται σε υποσυνείδητες λειτουργίες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για άτομα με αυξημένη διαίσθηση και διεισδυτική ματιά, ικανότητες που αν αξιοποιηθούν, αποδίδουν τόσο στο υλικό όσο και στο πνευματικό πεδίο. Ικανότητες που καλείται να αναπτύξει αν, καθρεπτίζοντας τον εαυτό του στους άλλους, δεν αποδέχεται τις ταμπέλες του «προβληματικού» αλλά αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά του. Αν συνειδητοποιήσει ότι κρατά έναν άσσο στο μανίκι του, το ατού της ανάδρομης ματιάς, της ενθύμησης ότι όλα είναι κύκλος, ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι συνδεδεμένα, τότε θα έχει κερδίσει μια μεγάλη μάχη με τον εαυτό του και θα έχει αξιοποιήσει επαρκώς τους ανάδρομους πλανήτες του. Σε πιο μυητικό επίπεδο, καλείται να αντιληφθεί ότι αυτός ο κύκλος στον χωροχρόνο που βιώνει, είναι ο ουροβόρος όφις που απεικονίζει το θείο, «το τέλος μου είναι η αρχή μου». Ιδού τα καταπληκτικά ταλέντα με τα οποία οπλίζει το Κοσμικό τα άτομα με τους ανάδρομους πλανήτες.

Κατά τη διέλευσή τους οι ανάδρομοι πλανήτες μας βάζουν στη διαδικασία της ενδοσκόπησης. Μας εξωθούν στο να επανεξετάσουμε τα γεγονότα που σχετίζονται με την ιδιότητα του πλανήτη που είναι ανάδρομος, να τα αναλύσουμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τον εαυτό μας μέσα από αυτά. Αν είμαστε συνειδητοί, ικανοί να ακούσουμε την «Κοσμική Φωνή» των διελεύσεων των ανάδρομων πλανητών, τότε το κέρδος μας θα είναι μεγάλο καθώς θα κατανοήσουμε το πού βρισκόμαστε, πώς έχουμε φθάσει εκεί που βρισκόμαστε, πώς θα μπορέσουμε να χτίσουμε τη ζωή μας, μετατρέποντας τα παθήματα του παρελθόντος μας σε μαθήματα για το μέλλον.

Αν είμαστε συντονισμένοι με τις Κοσμικές Δυνάμεις, αν είμαστε εναρμονισμένοι με τη Ροή του Θείου Σχεδίου κι αν προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τον Ηλιακό Θεό που είναι το κέντρο της φύσης μας, τότε θα νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη μέριμνα του Σύμπαντος να μας χαρίζει τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδεύουμε μέχρι την απαρχή της Ύπαρξης με όχημά μας τους ανάδρομους πλανήτες και με στόχο μας την επιστροφή μας στο Θεϊκό Ρυθμό.